Margriet Hermans

margriet-hermans-boeken

In 2015 stond Margriet Hermans 30 op de planken.
Na haar politieke loopbaan keerde ze terug naar het haar vertrouwde podium en bracht een verzamel CD uit meer haar meest gekende nummers.
In november 2015 bleef haar passage bij de “Slimste Mens” niet zonder gevolg.

Margriet Hermans staat er weer helemaal.

Niet alleen op TV en radio maar ook voor organisatoren is ze helemaal terug met een drietal formules :
Brasserie Nostalgie (versie 2) samen met Koen Crucke duikt Margriet terug in hun TV en radioverleden. Muziekshow doorspekt met humor.
Duoconcerten Moeder en dochter Margriet Hermans & Celien Deloof. Muzikaal gebeuren met solo optredens en dan weer met aangrijpende duetten. De appel valt niet ver van de boom.
Margriet Hermans solo : een gezonde mix van haar liedjes en stand-up comedy. Voor zittend en genietend publiek.
Margriet Hermans werd geboren in Turnhout op 17 maart 1954. Ze volgde een opleiding regentaat Frans, Engels, Geschiedenis en op haar 22 gaf ze les aan het LBC te Turnhout en nadien aan diverse Kempense scholen. In 1985 werd Margriet ontdekt door Marc Dex en op 33-jarige leeftijd begon ze met een bloeiende zang- en showbusinesscarrière. Op muzikaal vlak scoorde ze aardig wat hits in de loop der jaren: ‘Een vriend’, ‘De onderwijsblues’, ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laat de meisjes bij de poppen’, etc. Haar laatste CD, ‘vrouw van vijftig’, is medio 2004 uitgebracht. Margriet Hermans genoot niet alleen grote bekendheid als zangeres, in ’89 kreeg ze haar eigen talkshow op de toenmalige BRTN: ‘Margriet’. Het programma scoorde jaren aan een stuk. Later kwam ze terug op de buis met de talkshow ‘Coupe Margriet’ en ‘Chez Margriet’, het dierenprogramma ‘Dikke vrienden’ en het programma ‘Zo vader zo zoon’. Margriets keurmerk, haar brede maatschappelijke interesse, haar bulderlach en onmiskenbaar gevoel voor humor, is uniek en megapopulair. Ze was en is dan ook een graag geziene gast in tal van spelletjesprogramma’s op radio en TV. Haar aanwezigheid in het panel van de ‘Zoete Inval’ op zondagmorgen stemde menig luisteraar gelukkig.
Margriet Hermans haar taalvaardigheid en humor maken Margriet tot een veel gezocht panellid voor spelprogramma’s. Op radio 2 is zij te beluisteren in “De Zoete Inval” op zaterdagochtend. Op TV1 kent ze veel succes met “Zeg eens Euh…” en zien we haar regelmatig te gast in het programma “Het Swingpaleis”.
Ook de Nederlandse collega’s nodigden haar uit om mee te spelen aan het taalspelletje “Wartaal” en voor de NCRV was zij reeds gedurende méér dan 40 afleveringen een vast panellid in het programma “Zo Vader, zo zoon”.
Gedurende enkele zomers zette zij de traditie van haar eigen talkshow op TV1 verder met ontelbare afleveringen van “Chez Margriet” en met het inblikken van 26 afleveringen van het zo populaire “Zeg eens Euh”.
Bijna gelijklopend met haar zangcarrière bouwt Margriet aan een heuse TV-carrière, vriend en vijand verbazend met haar persoonlijkheid. Dat resulteert in 1989 in een eigen talk-show op de BRT, met haar naam die zes jaar lang werd uitgezonden.
In 1998 stapt Margriet in de Nationale politiek, eerst als bestuurslid bij ID 21, en in 1999 wordt ze rechtstreeks verkozen binnen VU&ID.
In 2000 stapt ze in de gemeenteraad te Oud Turnhout om in 2002 de overstap te maken naar VLD.