Iris

iris-boeken

Onze nationale trots van het Eurovisie Songfestival 2012.
Deze 17-jarige jonge artieste werd ontdekt door Maurice Engelen en zijn team van Sonic Angel en laat dat nu net precies hetzelfde succesvolle team zijn dat Tom Dice op de kaart heeft gezet.
Dat kan alleen maar een knaller worden…
Iris, is na Sandra Kim (winnares van het Eurovisiesongfestival 1986 met ‘J’aime la vie’), de jongste Belgische kandidate ooit op het Eurovisiesongfestival. Deze spontane Kempense meid uit Noorderwijk (Herentals) is slechts zeventien lentes jong, maar goed op weg om een onuitwisbare indruk op Europa na te laten.
Al van kindsbeen af was Iris duidelijk gebeten door de muzikale microbe en dartelde ze al zingend en dansend door haar prille levensjaren. Ze sloot zich aan bij het plaatselijk schoolkoor, zong enkele lokale optredens bij elkaar en werd in 2010 plots opgemerkt tijdens een talentenwedstrijd, georganiseerd door het populairste Vlaamse tienermagazine ‘Joepie’ in samenwerking met ‘Sonic Angel’ (dezelfde platenfirma van Tom Dice – 6de plaats Eurovisiesongfestival 2010 met ‘Me and my guitar’). Op die manier won ze zichzelf een platendeal en bracht ze al snel een eerste opgemerkte single ‘Wonderful’ uit.
Iris had zelfs haar eerste nationale tv-optreden nog niet achter de kiezen, toen de VRT (Vlaamstalige nationale omroep) het nieuws bekendmaakte dat zij naar het Eurovisiesongfestival te Bakoe mocht gaan. De VRT geloofde meteen in haar jeugdig enthousiasme, haar onbevangen voorkomen en haar intrigerende stem. Iris zag hiermee een levensdroom in vervulling gaan; ze droomde immers al sinds haar kindertijd van het grote Eurovisie-podium.
Samen met de nationale omroep ging Iris (en Sonic Angel) naarstig op zoek naar tekstschrijvers en componisten voor het liedje van Iris. Uiteindelijk raakten twee songs geselecteerd en koos TV-kijkend Vlaanderen op 17 maart 2012 het liedje ’Would you’.
WOULD YOU – een song over twijfels in de liefde
In ‘Would you’ twijfelt Iris aan de oprechtheid van haar geliefde. Iris voelt aan dat haar relatie op een cruciaal punt is gekomen en vraagt zich af wat haar vriend zou doen wanneer ze uiteindelijk toch zou besluiten hem te verlaten. Zou hij haar missen net zoals iedere andere jongen dat zou doen?