Chris Van Tongelen

chris-van-tongelen-boeken

Chris Van Tongelen kennen we van de musicals “Ben”, “Romeo & Julia”, “Grease”…

Naast musical acteert Chris ook in de VTM-soap “Familie” waar hij de rol van Bart Vandenbossche speelt.
Samen met zijn collega’s Gunther Levi en Davy Gilles stampt hij ook de band “De Romeo’s” uit de grond, die scoorden met de singles “Strand” en “Vandaag”, ze zijn een vaste waarde tijdens de VTM Kusttournee.
Chris Van Tongelen begon zijn professionele musicalcarrière bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als Frederic Trumper, de Amerikaanse schaakkampioen, in de Abba musical CHESS. Daarna volgden in een hels tempo GAMBLER, als Gambler, en GAUDI, als Don Parker, in het Duitse Mönchengladbach en Keulen.
Terug naar Vlaanderen voor de Studio 100 musicals SNEEUWWITJE en ASSEPOESTER om er de prins te spelen. Voor Music Hall zong Chris destijds de concertversie van JESUS CHRIST SUPERSTAR, als Petrus, voor een uitverkocht Vorst Nationaal. Voor JUBILEE 15, als Jesus en als Tony, ging hij nog eens graag langs bij het KBvV.
Ondertussen stoomt Chris in deze periode ook MUSICALS FROM THE HEART klaar en tourt er mee door Duitsland, Zwitserland, Nederland en Vlaanderen. Na dat avontuur volgden dan weer BEN in Antwerpen en GRACE in Amsterdam.
De zomer daaropvolgend vulde hij dan weer met ZAAD VAN SATAN, de groots opgezette openluchtmusical. ‘ROMEO & JULIA’ wordt de hit in Vlaanderen het seizoen daarna.
Als Tybalt maakte hij de stadsschouwburg van Antwerpen onveilig en een jaar later Nederland met dezelfde productie. ‘CAMILLE’ was dan weer een bezinningsmoment, back to basic.
Goed voor een bekroning tot beste musicalproductie van 2003.
In het najaar van 2005 was DRACULA aan de beurt, alwaar hij de taak van priester op zich nam.
Uiteraard blijft Chris op de eerst plaats een zanger en is hij te horen op zijn eigen cd ‘Music from the Heart’ en op talrijke cast cd’s van de diverse producties die hij deed.
TV minnend Vlaanderen kent hem dan weer van zijn rol als Bart Van den Bossche in de soap der soaps ‘Familie’.
En met DE ROMEO’S speelt hij op diverse festiviteiten en bedrijfsfeesten met TV collega’s Gunther Levi en Davy ‘Romeo’ Gilles.
Binnenkort komt U hen gegarandeerd wel eens ergens tegen…