Axel Hirsoux

axel-hirsoux-boeken

Axel Hirsoux werd geboren op 26 september 1982 te Charleroi en hij woont momenteel in de buurt van Courcelles.
Gebeten door de muzikale microbe volgt hij al op de zeer jonge leeftijd van 8 jaar notenleer en kiest trompet als instrument.

Vanaf 2001 neemt Axel Hirsoux zangles en legt zich verder toe op vocale studies.

Eén jaar later leert hij ‘Ness’ kennen, een bekende vocal coach die tot op heden nog altijd zijn muzikale begeleiding doet en hem leert hoe hij de ‘vocale hoogstandjes’ zonder problemen kan maken.
Zijn echte muzikale carrière begint op de leeftijd van 23 wanneer hij Bruno Bazz ontmoet (casting verantwoordelijke van Endemol) en die hem ontdekt voor Star Academy op TF 1.
Ondanks het feit dat hij opgemerkt wordt en tot net voor de grote finale volhoudt geraakt hij toch niet gedemotiveerd als hij niet verder opgepikt wordt.
In 2007 wordt hij gevraagd door Hélène Segara om het duet te brengen: ‘Vivo Per Lei’ voor 1500 enthousiaste toeschouwers in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, die het duo met een minutenlange staande ovatie beloont!
Ondertussen neemt hij deel aan een amateur musical opvoering van Notre Dame De Paris…
In 2008 organiseert zijn beste vriend Bruno Bazz een eerste solo concert ‘Hommage à Gregory Lemarchal’.
Een anderhalf uur durend spektakel voor een uitgelezen publiek.
Vorig jaar werd hij geselecteerd in The Voice waar Axel Hirsoux tot de battles meedraaide en waar hem een succesvolle carrière werd voorspeld…
Het VRT Eurosong 2014 verhaal begint bij de castings waar Axel ‘Euphoria’ en ‘Tu te reconnaitras’ zingt en doorstoot tot de halve finale.
In deze halve finale brengt hij voor de eerste keer zijn inzending ‘Mother’ en rijft een ongelofelijke puntenscore binnen: 99-100-98 en 100!
Een gemiddelde van 99/100! Nooit gezien!
Tijdens de finale krijgt hij ook meteen de kijkers op zijn hand en behaalt met 57% de overwinning!