Alice Avery

alice-avery-boeken

De 22-jarige Alice Avery mag dan nog wel een nieuw gezicht in de muziekbusiness zijn, maar haar toekomst stond in de sterren geschreven. Sinds kindsbeen uitte ze haar liefde voor muziek: zodra ze kon, barstte ze in zingen uit. Als piepjonge tiener kon ze haar ontluikende emoties kwijt in zelfgeschreven nummers.

Nu, als jonge vrouw is Alice Avery klaar om het helemaal te maken.

Niets is Alice Avery te veel om ervoor te zorgen dat ze aan de top komt, ze kreeg zanglessen, nam deel aan X-Factor, vervoegde het koor waarmee ze deelnam aan internationale wedstrijden, kaapte de hoofdrol weg in musicals en raakte zelfs binnen in de prestigieuze “Musical Theatre course in the Royal Academy of Dramatic Arts” in London.
Toen het platenlabel SonicAngel haar in 2010 in het vizier kreeg, zag Alice daarin een uitgelezen kans om de volgende stap in haar carrière zetten.
En terecht, want haar fanshares waren in een mum van tijd uitverkocht en haar eerste single ‘You make my heart beat’ haalde de Ultratop en de JIM’s Hotlist.
Eén jaar later en ondergedompeld in een professionele sfeer met absolute voorrang voor haar creatieve vrijheid groeide Alice als nooit tevoren.
Het is net die creatieve vrijheid en het feit dat Alice betrokken werd bij elk aspect van haar muziek, die ervoor zorgt dat Alice meer dan ooit klaar is om het publiek helemaal voor zich te winnen.
28 februari wordt haar langverwachte en verrassende tweede single ‘Oops Baby’ losgelaten op het grote publiek.
Hiervoor heeft ze samengewerkt met producer Roel de Ruijter (o.a. Sandrine, Clouseau, Udo, …) en schreef ze zelf de tekst.
Over Oops Baby Ik heb ‘Oops Baby’ geschreven omdat de meeste mensen na een break-up zeker geen liefdesliedjes willen horen en hun buik vol hebben van trage, dramatic heartbreak songs.
De single gaat over een meisje die haar -ondertussen- ex boyfriend wilt terugpakken voor wat hij haar heeft aangedaan.
En hoe kan je dat in deze moderne wereld beter doen dan zijn xbox ‘per ongeluk’ te laten vallen of zijn iPhone ‘onopzettelijk’ stuk te maken.
Hoewel het liedje lekker luchtig en fun is heeft het zeker ook punch en girlpower.
De sax en het sixties gevoel maken het dan weer helemaal af en zorgen ervoor dat je niet kan blijven stilzitten.