Acrobaten Trapezen

acrobaten-trapeze-boeken

Acrobaten Trapezen verbinden in een trapeze act kracht met gratie en souplesse.

Acrobaten Trapezen deze act kan gebracht worden op een aantal meters in de hoogte of in een carrousel, enthousiaste reacties gegarandeerd!
Het kan uitgevoerd worden aan de vaste constructie van een gebouw of met de mobiele, zelfstandig staande, trapezestellage (carrousel).
Deze stellage is op verschillende hoogtes, vrijstaand (zonder verankering), op te bouwen tot een hoogte van meer dan vijf meter!
De imposante vorm is zowel buiten als binnen een aandachtstrekker.

Kracht, lenigheid en een sterk gevoel voor evenwicht zijn onontbeerlijke eigenschappen voor een acrobaat. Daarnaast is er nog een absolute vereiste: durf! Acrobatie is een lichaamskunst waarbij de grenzen van de menselijke mogelijkheden steeds verder worden gelegd. Gevaar is één van de ingrediënten van het circus en het publiek smult van deze sensatie.
Eén  van de spectaculairste nummers is daar waar de trapezes klaarhangen.
Er zijn nummers aan de vliegende en de vaste trapeze.
Aan de vaste trapeze brengt de trapezist oefeningen en evenwichtskunsten door bijvoorbeeld op een stoel op de trapezestaaf te gaan zitten.
Het spannendst zijn de nummers aan de vliegende trapeze, waarbij een ‘vlieger’ van de ene naar de andere trapeze slingert en daar opgevangen wordt door de ‘porteur’.
De snelheid, de elegantie van de bewegingen, maar vooral de grote hoogte betekenen vaak letterlijk een adembenemend hoogtepunt voor de toeschouwers.