Marlène De Wouters

marlene-de-wouters-boeken

Marlène de Wouters presenteerde in 1989, samen met Lynn Wesenbeek, het openingsgala van VTM en werd één van de twee leading ladies van de eerste commerciële zender in Vlaanderen.
Ze begon als omroepster, maar werd een bekende televisiepresentatrice.
Voor haar presentatiewerk kreeg Marlène de Wouters vijf Gouden Ogen, de Belgische publieksprijs.
Marlène de Wouters werd bekroond als Beste presentatrice en voor Beste talkshow, een record bij de presentatrices. Marlène presenteerde de afgelopen 20 jaar veel verschillende talkshows en discussieprogramma’s in Vlaanderen.
Deze handelden vaak over maatschappelijke thema’s zoals euthanasie, medische missers en echtscheidingen.
Vanaf 2001 was zij ook nu en dan op de Nederlandse televisie te zien.
Voor haar TV-programma’s interviewde zij zowel onbekende getuigen als de groten der aarde.
Na dertien jaar verliet De Wouters d’Oplinter in 2002 VTM en ging ze voor RTL 4 werken, waar ze ‘Trendies’ presenteerde.
Later maakte ze de overstap naar VT4 en werd de leading lady van VIJFtv waar ze verschillende talkshows presenteerde.
Tijdens het tweede Gala van de TV Sterren eind maart 2009 openden De Wouters en Lynn Wesenbeek de liveshow op VTM , zoals ze dat twintig jaar geleden deden op het openingsgala van VTM.
Naast haar televisiewerk modereert de Wouters vaak internationale conferenties en debatten over allerhande thema’s en maatschappelijke onderwerpen.
Met haar even vlekkeloos Frans en Engels als Nederlands presenteert ze sinds 2003 de kandidaten tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.
Voor de VRT versloeg Marlène de Wouters de huwelijken van Prins William en Kate Middleton en van Prinses Victoria van Zweden en Daniel Westling.
In 2007 was de Wouters d’Oplinter opnieuw op VTM te zien als één van de deelnemers aan het programma Sterren op de Dansvloer.
Ze werd de Belgische Jennifer Lopez genoemd na een rumba en een tango.
Aanvankelijk danste De Wouters met Wim Gevaert, maar bij de zesde aflevering haakte hij af.
Vervolgens danste zij met Arend Vandevelde. Ze kregen 24 uur om aan elkaar te wennen en eindigden in de wedstrijd als derde.
In 2008 werd Marlène de Wouters in een grootschalig onderzoek onder vrouwen vanaf 30 jaar verkozen tot mooiste Belgische vrouw in die leeftijdsgroep.
Dat bezorgde haar de hoofdrol in een reeks TV-commercials, die ook in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika werden uitgezonden.