Mamas Jasje

mamas-jasje-boeken

2012
Begin 2012 komt er helaas ook een einde aan de goede samenwerking tussen Jan Schepens en Peter Vanleat. Jan Schepens kan de frustraties rondom het nieuwe album niet meer aan. Het nieuwe album is klaar maar wegens een “conflict” met de platenmaatschappij wordt deze momenteel niet uitgebracht, dus zijn er ook veel onzekerheden wat betreft de boekingen. Peter Vanleat en Jan Schepens hebben geen ruzie en zullen mooie herinneringen houden aan de fantastische optredens van het afgelopen jaar. Peter Vanleat zal nu alleen gaan optreden namens Mama’s Jasje. Boekingen die gedaan zijn blijven staan en toekomstige boekingen worden gewoon aangenomen.
2011
Begin 2011 is de split tussen Peter en Gunter onvermijdelijk. Peter gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, en vindt in Jan Schepens een nieuwe partner om de groep nieuw leven in te blazen. De twee duiken in februari 2011 de studio in om er te werken aan een vervolg op de succesverhalen van “Hommages 1, 2 en 3…”. Onder het toeziend oog en vooral professionele oor van producer Danny Wuyts zijn de eerste nummers van “Hommages 4” een feit. Eerste single ‘Zet een kaars voor je raam’ , een klassieker van Rob De Nijs , komt uit op 1 april.
2009 & 2010
Combineer pop met een vleugje rock en dan heb je hem, het album “Morgen zal het anders zijn”. Hun 20-jarig bestaan laten ze niet zomaar voorbij gaan. Voor dit album hebben ze enkele klassiekers zoals “Regenboog” (3 weken nr 1 notering in juni) en “Morgen zal het anders zijn” in een nieuw ‘jasje’ gestoken. Als afsluiter op het jubileum komt de single “Op weg” uit.
2007
Na een korte stille periode is Mama’s Jasje terug. Sommigen spreken van een come-back, Peter en Gunter nemen echter vanaf 2007 de draad weer op. Voor het eerst staan ze weer samen op de Vlaamse podia met hun klassiekers én hun nieuwe album “HOMMAGES III” (release sinds mei 2007). Een eerste single, opgenomen samen met de a capella formatie Voice Male “Niets Zonder Jou”, zet de juiste toon en maakt de weg vrij voor dé zomersingle van 2007 “Laat je hart slaan”. Het album bereikt reeds na 3 maand opnieuw moeiteloos de goudstatus. Mama’s Jasje is terug en stelt hun nieuwe live-tour ‘HOMMAGES’ succesvol voor op verschillende parkconcerten in Vlaanderen.
2005-2006
In de daaropvolgende sabatperiode van de groep, doet Peter een muzikale uitstap in de theaters met z’n “Helden Van Vanlaet”-tournee; een eigenzinnig repertoire met bewerkingen van internationale artiesten die vooraan in z’n eigen cd-collectie terug te vinden zijn.
2004
Het zomeroffensief wordt ingezet met ‘HET IS OVER’, wederom een nieuwe nummer 1 hit in de Vlaamse top 10, gevolgd door de cd ‘Zwart op Wit’. MJ speelt op diverse podia in Vlaanderen ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de groep.
2003
In afwachting van een volledig nieuw album werd de verzamel CD ‘Als de dag van toen – het beste van Mama’s Jasje’ gereleased. Het album bevat alle hits. De CD stond in amper 4 weken op nummer 2 van de best verkopende albums en behaalde moeiteloos platina! Het bewijs dat Mama’s Jasje het nog steeds heeft.
2002
Na meer dan 14 nummer 1 hits en tal van gouden en platina platen aan de muur, verlaat Gunter de groep na het Eurosong succes van Spark (de groep die hij oprichtte met zijn toenmalige partner en zangeres Claudia). Jan Vanlaet (broer van Peter) wordt de nieuwe helft van de ‘JASJES’. Eerste product van Mama’s Jasje in de nieuwe samenstelling is de single ‘Ik mis je zo’, een door Peter zelf geschreven en door Hans Francken (Clouseau) geproduceerde ballade die ook de nummer 1 (en goud)status bereikt in de zomer van 2003 .
2000
Tien jaar na de eerste single ‘Morgen Zal het Anders Zijn’, brengt Mama’s Jasje hun 6de album ‘Pop Model’ uit, met originele popsongs en hits als ‘Wie Ben Jij’ en ‘Reis Door Niemandsland’. Mama’s Jasje tekent inmiddels ook voor het Radio 2 Gordellied, voor de titelsong van de VRT serie “Gelukkig Zijn” en het daaropvolgende jaar voor de Big Brother-tune met Walter Grootaers.