Gene Thomas

Gene-thomas-boeken

Hij is een gezellige prater, heeft gevoel voor humor en kan akoestisch of met een band als geen ander zijn publiek entertainen.
Gene Thomas (22 augustus 1972) staat bekend als een sympathieke televisiepresentator en als de leadzanger van het danceduo X-Session, dat een monsterhit scoorde met ‘On and on’.
Sinds 2003 timmert Gene Thomas enthousiast aan de weg van zijn solocarrière. De Nederlandstalige debuutsingle ‘Voor haar’ is meteen raak. Het liedje staat wekenlang hoog in de hitparade en behaalt een gouden plaat. De opvolger ‘Wees van mij’ is de titelsong van de Vlaamse tv-serie ‘Aspe’. Het nummer wordt grijsgedraaid op de radio en is eveneens een kanjer van een hit.
Kort daarna volgt de release van de eerste langspeler ‘Dichterbij’. In een mum van tijd vliegen maar liefst 25.000 exemplaren over de toonbank, goed voor goud.
Het gaat de blonde zanger voor de wind. De ‘Dichterbij Live Tour’ trekt overal in Vlaanderen volle theaterzalen.
Als kers op de taart verzorgt Gene Thomas het voorprogramma van Marco Borsato in een tjokvol Antwerps Sportpaleis.
Met zijn tweede – en opnieuw gouden – album ‘Evenwicht’ (2005) nestelt Gene Thomas zich in de top van de Vlaamse popsterren.
Hij brengt een gesmaakte mix van ballads, midtempo popsongs en stevige rocknummers. Het grote publiek lust er wel pap van.
Gene Thomas richt in 2007 zijn pijlen op Frankrijk. De single ‘Sans boussole’ en het album ‘L’équilibre’ maken hem in één klap populair bij onze zuiderburen.
In hetzelfde jaar schrijft Gene de muziek voor het Gordellied ‘Geef kleur’, dat hij samen met zangeres Esther opneemt.
In 2008 verrast de jonge popster menig muziekliefhebber met zijn ‘I love the 80’s’-concerten.
Hij rockt als de beste en vertolkt de grootste meezingers van supervedetten zoals Bryan Adams en Bon Jovi.
Gene Thomas heeft de smaak te pakken en werkt aan zijn eerste Engelstalig album. ‘2Bnext2U’ wordt alom bejubeld en de single ‘New horizon’ teistert de charts.

Al jarenlang geniet Gene Thomas een uitstekende livereputatie.